Ontwerp van kleine model­spoor­banen

ICE overal

ICE overal
[185×100 cm²]
 ICE-spoor
 Spoor voor lokale trein
 opstel­sporen
 Tunnel
 Stationsgebouw
 “Discount Store
 Viaduct

Hogesnelheidstreinen lijken een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op modelspoorenthousiastelingen. Ik denk dat jonge modelbouwers, die nog nooit stoomtreinen en zijlijnen in hun volle glorie hebben gezien, alleen hoofdlijnen met passagiersvervoer kennen. goederen­treinen worden nu afgehandeld op grote industrieterreinen, ver weg van huis. Stoomlocomotieven trekken slechts museumtreinen (wel een perfect voorbeeld voor een modelspoor­baan). Zijlijnen zijn gesloten of, in het beste geval, gemoderniseerd. De dienst wordt uitgevoerd met treinstellen. Het is geen wonder dat fabrikanten van modelspoor­wegen modellen van hogesnelheidstreinen aanbieden in hun startsets. Deze treinen zijn het meest glamoureuze wat moderne spoorwegen kunnen bieden. Maar wij als modelbouwers spoorwegen hebben een probleem. Hogesnelheidstreinen zijn uiterst moeilijk na te bootsen. Ze hebben nemen heel veel ruimte in. Lange afstanden, grote bogen, alleen stoppen op hoofdstations. De spoorplannen die ik heb gezien met hoge snelheidstreinen tonen alleen een stuk spoorlijn, waar deze treinen zonder te stoppen rondrijden. Dat is alles wat je redelijkerwijs kan verwachten.

 ICE 631 rijdt station Hannover Hbf binnen op 2 april 2010. Deze trein rijdt door Duitsland van Bremen Hbf naar München Hbf.

ICE 631 op station Hannover Hbf

Dus, wanneer je slechts beperkte ruimte beschikbaar hebt, kan je beter wegblijven van deze moderne voorbeelden. Maar wat als u een startset in bezit heeft met een ICE-trein, zoals verkocht door Märklin, Fleischmann en anderen? Wat als een van uw gezinsleden een dergelijke set heeft en uw advies wil? U kunt hen vertellen de hele zooi te verkopen en opnieuw beginnen met betere spullen. Ik weet dat collega-liefhebbers dit zouden doen. Maar u kunt het ook zien als een uitdaging voor uw planningsvaardigheden en proberen een oplossing te vinden hoe iets van dit moderne thema te maken.

De professionele modelbouwers van de Diorama Display Factory in Japan lijkt klanten te hebben die hun hogesnelheidstreinen willen laten rijden. Dus zij vervaardigen kleine modelbaantjes waar er ruimte is voor een kogeltrein (Shinkansen: de Japanse hogesnelheidstrein). In de meeste gevallen is het gewoon een ovaal waar de treinen kunnen rondrijden. Niet veel operationele meerwaarde, maar dat is de prijs die je moet betalen wanneer je dit thema wilt nabouwen. In werkelijkheid rijden deze treinen alleen heen-en-weer zonder dat er verder veel gebeurt. Met de mooie diorama's van het Diorama Display Factory in het achterhoofd, heb ik een ontwerp voor het rijden met een hogesnelheidstrein in h0 schaal ontworpen.

Stel je hebt een Fleischmann Nr.638301 set. Deze set is niet langer te koop, maar stel je voor. De set bestaat uit een achtdelige Duitse ICE-trein met een transformator en enkele spoorstukken voor een ovaal. Dit is een vrij grote trein voor het relatief kleine ovaal. En het zal niet veel beter worden in mijn plan. Op dit moment, als je wilt om een Fleischmann ICE uitgevoerd in schaal H0, moet u de trein samenstellen uit losse wagens of een complete trein kopen van een ander merk, zoals Roco.

Gebaseerd op de railstukken, die aanwezig zijn in de 638301-startset, heb ik een plan opgesteld met twee ovalen. Alle railstukken uit de set worden gebruikt, maar u moet extra railstukken kopen om het ontwerp compleet te maken. Het buitenste ovaal is voor de hogesnelheidstrein, het binnenste ovaal voor lokaal vervoer. Er zijn vier opstel­sporen aanwezig, dus u kunt treincombinaties veranderen. Dit plan is alleen voor passagiersvervoer. Dit is vrij prototypisch voor onze moderne tijd. Omdat de operationele meerwaarde is laag is deze baan meer een visitekaartje dan een baan om mee te spelen. Het idee is dat je de ICE in de tunnel laat stoppen om een rit naar de buitenwereld te suggereren. Door het veranderen van de richting in de tunnel, kunt u een bepaalde vorm van prototypisch verkeer nabootsen. Het hogesnelheidsspoor is enkelspoor, wat op zichzelf niet helemaal is zoals het hoort. Dubbelspoor is de norm voor hogesnelheidstrajecten. Het tafereel van deze baan zou een stukje “normaal” spoor kunnen zijn. In Duitsland rijden de ICE-treinen ook over normaal spoor. De boogstralen zijn ook te klein voor echt hoge snelheden. De ICE rijdt alleen rond, er is geen halte voor deze trein. De stoptrein heeft wel een halte. Een station met slechts één perronspoor is tegenwoordig heel normaal voor zijlijnen. De opstel­sporen kunnen gebruikt worden voor het veranderen van de samenstelling van de lokale trein. Ik heb ook hogesnelheidswissels in het buitenste spoor gelegd. Deze wissels zijn veel te kort om op schaal te zijn, maar ze suggereren dat er iets snels op het spoor rijdt. Onnodig te zeggen dat je bovenleiding nodig hebt bij dit moderne voorbeeld. De binnenste lus kan ook zonder, maar in dat geval u niet in staat om de hogesnelheidstrein naar de opstel­sporen te leiden. Digitale besturing heeft de voorkeur voor een onafhankelijke treinbediening. Maar, zoals bij de meeste van mijn plannen met een soortgelijke exploitatievorm, kan “cab control” zonder problemen worden gebruikt. U kunt ook de hogesnelheidstrein via de bovenleiding en de stoptrein via de rails voeden.

ICE overal

Je hoeft niet hogesnelheidstreinen te bewonderen om dit plan te kunnen waarderen. U kunt gebruik maken van deze opbouw voor “normalere” snelle treinen, zoals sneltreinen of intercities. Märklin biedt een superstartset met een sneltrein en een goederen­trein. Sluit het station en het binnenste ovaal is nu een goederenspoor. De opstel­sporen kunnen worden veranderd in sorteersporen. Daar kunt u de samenstelling van de goederen­trein veranderen als onderdeel van het spel dat u speelt. Vervang de hogesnelheidswissels door standaardexemplaren, want die zijn niet gebruikelijk bij dit voorbeeld. Op deze manier krijgt u een nieuw basisidee voor dit sporenplan.

— Advertentie —