Ontwerp van kleine model­spoor­banen

Inleiding

LGB tuinspoorweg Waarom modelspoor­wegbouw? Zoals bij elke hobby is het antwoord: omdat het leuk is! Ongeacht de aanwezigheid van ruimte, geld, ervaring of wat nog meer. Ik hoop dat deze pagina’s u helpen met onze hobby. En onthoud: wat andere mensen ook zeggen, het enige wat telt is uw plezier…
Reinoud Kaasschieter
Welkom

Al een lange tijd ontwerp ik kleine modelspoor­wegen. Ten eerste omdat er weinig ruimte is in een normale jongenskamer. Ten tweede omdat ik geloof dat het ontwerpen van een kleine modelspoor­weg veel uitdagender is dan het ontwerpen van grote banen. Ik heb nog steeds geen kelders of zolders ter beschikking zodat ik een persoonlijke interesse blijf hebben in het ontwerpen van miniatuurmodel­banen. De ontwerpen die ik op deze pagina’s presenteer zijn de resultaten van mijn zoektocht. Misschien denkt u dat ik een idioot ben en dat mijn plannen niet serieus te nemen zijn. Ik geef toe dat de plannen als extreem en excentriek bestempeld kunnen worden, maar doe geen moeite om me dat te vertellen. Als u denkt dat dit de ultieme belediging van de modelspoor­wegbouw is, laat dat u niet weerhouden uw eigen “website” te maken die uw mening weergeeft.

Deze plannen kunnen gebruikt worden als inspiratie voor uw eigen plannen. Als u ze wilt gebruiken om ze in enige vorm te publiceren heeft u mijn toestemming nodig. Nabouwen mag natuurlijk altijd. Ik zou het leuk vinden als u mij hiervan op de hoogte brengt. Het gebruik van deze plannen is voor eigen risico. Ik ben beperkt in staat om plannen te maken of te wijzigen op aanvraag. Daarbij houd ik mij het recht voor aanvragen te weigeren zonder opgaaf van redenen. De gewijzigde plannen worden mijn intellectueel eigendom.

Als u op een andere wijze uw plannen wenst te bediscussiëren of als u plannen voor u gemaakt wilt hebben, neem dan contact op met een modelspoor­wegtijdschrift of word lid van een van de vele weblogs over modeltreinen. Er zijn leveranciers die op maat gemaakte modelspoorplannen volgens uw wensen aanbieden. Dit zijn meestal diensten waar u voor moet betalen.

Logo’s

U kunt deze logo’s gebuiken voor uw link naar deze site:

Banner 1 kleur: 234×60 pixels; 14 kB

Banner 2 kleur: 234×60 pixels; 11 kB

Banner 3 grijstinten: 88×31 pixels; 2 kB

Logo’s zijn publiek domein onder de Creative Commons CC0 1.0 verklaring.

Mijn Pinterest-pagina

— Advertentie —